• Elena Lasconi a devenit săptămâna aceasta președinte al USR.
  • Octavian Berceanu a fost șeful Gărzii de Mediu, iar Dumitru Stanca este membru USR Olt.
  • La Congresul USR vor fi desemnați candidatul la prezidențiale și membrii Biroului Național.

Elena Lasconi, Octavian Berceanu sau Dumitru Stanca? Cine va fi candidatul USR la prezidențiale? Cei trei merg azi în fața Congresului pentru a cere susținerea partidului.

Începând cu ora 10, cei 600 de delegaţi sunt aşteptaţi să voteze pentru unul dintre cei trei membri care vor să candideze pentru funcţia de preşedinte al României: Elena Lasconi, Dumitru Stanca sau Octavian Berceanu.

Comisia Electorală a USR a validat, joi, candidaturile a trei membri ai partidului care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale: Elena Lasconi, Dumitru Stanca, Octavian Berceanu.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Elena Lasconi are 52 de ani, este de profesie economist, cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024.

Dumitru Stanca are 59 de ani şi este cadru militar în rezervă, în prezent ofiţer de conformitate la o firmă privată din Bucureşti. Se ocupă de asigurarea conformităţii reglementărilor şi procedurilor interne cu legislaţia în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor.

Octavian Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier. Octavian Berceanu a fost Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu în timpul guvernării PNL-USR.

Citește și