• Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Turcia, de la 1 iunie 2024.
  • Premierul României este astăzi la Ankara, la invitația lui Erdogan.
  • Decretul prezidențial a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Turciei și este în vigoare.

Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Turcia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a semnat și publicat în Monitorul Oficial al Turciei decretul, scrie presa din Turcia.

„Mulțumesc președintelui Erdogan pentru invitația făcută.

România și Turcia nu sunt competitori, ci complementare în mai multe domenii – de exemplu, proiectul de deminare care va începe să funcționeze foarte curând între Turcia, România și Bulgaria, atât de important în contextul războiului din Ucraina. Între serviciile secrete turcești și românești există o relație de foarte mult timp.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Românii scapă de vize; pentru turci, s-a redus termenul pentru vizele de călătorie în România și permisele de muncă. Ministrul de Interne și cel de Externe au încheiat un acord, astfel încât să ne încadrăm într-un timp de 45 de zile de răspuns.

Nu am avut nicio discuție cu președintele Erdogan despre candidatura lui Iohannis la NATO. Din câte am înțeles, președintele Erdogan și-a declarat susținerea pentru Rutte”, a declarat Marcel Ciolacu după întâlnirea cu președintele turc, Recepp Tayyip Erdogan.

Citește și