• Ciolacu vrea portofoliul Economiei, Iohannis vrea Extinderea.
  • PSD îl vrea Comisar European pe Victor Negrescu.
  • PNL îi propune comisari pe Daniel Buda și Siegfried Mureșan.

Premierul Marcel Ciolacu discută astăzi la Bruxelles cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre portofoliul de Comisar European care va fi oferit României dar și despre stadiul implementării PNRR. Iar în clasa politică românească este o harababură totală: Ciolacu vrea portofoliul Economiei, Ciucă vrea Agricultura iar Iohannis vrea comisariatul extinderii. Nu se știe deocamdată dacă pentru altcineva sau pentru el. Tot la Bruxelles, Marcel Ciolacu a fost întrebat și despre candidatura sa în alegerile prezidențiale. 

Victor Negrescu a fost dorit Comisar European de către Partidul Social Democrat în 2019. Propunerea a fost respinsă atunci. Problema este mai complicată acum. Ciolacu îl vrea pe Negrescu, Liberalii îl vor pe Siegfried Mureșan sau pe Daniel Buda, care este europarlamentar. Klaus Iohannis este în discuții paralele cu Ursula von der Leyen și spune că România vrea portofoliul Extinderii, care este un portofoliu politic și strategic. Propunerea va fi înaintată luni, pentru că 30 august este data limită.

Ursula von der Leyen are criterii bazate pe gen, motiv pentru care a cerut atât un bărbat cât și o femeie, dar Ciolacu a venit doar cu propunerea unui bărbat. Nu se știe care sunt șansele lui Negrescu pentru poziția de Comisar European pentru că acest portofoliu aparține Președintelui, așadar este nevoie de o consultare înainte.

Recomandări

MEET VERSE
PLANURILE LUI TRUMP
ALEXA, CUM FAC BANI RAPID?
PÂNĂ LA ADÂNCI BĂTRÂNEȚI
LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON

Citește și