• Ciolacu a fost în vizită la Ursula von der Leyen.
  • Europarlamentarul Victor Negrescu este o posibilă propunere de comisar.
  • Ciolacu a mers la Bruxelles și cu o propunere pentru un nou acord în ceea ce privește deficitul bugetar

La o zi după ce și-a anunțat oficial candidatura pentru Cotroceni, Ciolacu a bătut azi la ușa Ursulei von der Leyen. La Bruxelles, premierul s-a dus cu o posibilă propunere de comisar european – europarlamentarul PSD Victor Negrescu, dar spune că abia lunea viitoare va veni și cu o propunere oficială, după ce va discuta cu partenerii de la PNL și cu președintele Iohannis. Ciolacu a insistat însă că el își dorește un portofoliu economic și că nu are de gând să meargă cu două variante, așa cum a cerut președinta Comisiei Europene.

„Nu-mi place să îmi impună cineva ceva, ca în comunism”, a spus Ciolacu în conferința de presă de după întâlnirea cu von der Leyen. Cei doi au mai discutat despre tranșa 3 de bani pe care România ar fi trebuit să-i primească din PNRR încă din decembrie anul trecut. Una din condițiile ca banii să vină, spune Ciolacu, e scăderea plafonului până la care o microîntreprindere are parte de tratament fiscal preferențial. Din cele 76 de jaloane pentru tranșa a 3-a din PNRR au mai rămas 4 în discuții cu Comisia Europeană, a mai declarat premierul.

Ciolacu a mers la Bruxelles și cu o propunere pentru un nou acord în ceea ce privește deficitul bugetar, unul pe 7 ani. Asta ar însemna ca România să ajungă din nou la un deficit bugetar de sub 3% din PIB, conform cu tratatele europene, abia în 2031. Totul ca să putem continua investițiile, se justifică premierul.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

Citește și