• După discuţia cu von der Leyen, Ciolacu va trimite nominalizarea de Comisar European.
  • Numele lui Victor Negrescu (PSD) este vehiculat pentru a fi propus Comisar.
  • Victor Negrescu este vicepreședintele Parlamentului European.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen la Bruxelles și spune că va propune Executivului European un acord pe 7 ani pentru investiții, dar și pentru reducerea deficitului bugetar al României. Cei doi au discutat și despre poziția de Comisar European din partea României.

S-a decis cine va fi Comisar European?

Au fost discuții între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Marcel Ciolacu își dorește ca funcția de Comisar European să o aibă Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European. Totul depinde de portofoliul care revine României. România își dorește portofoliul de Extindere pe care și-l dorește și Franța. Numele lui Victor Negrescu este cel mai întâlnit pentru acesta. Dacă primim portofoliul de Sănătate, atunci va fi nevoie de un alt Comisar, iar Victor Negrescu nu mai poate fi o alegere.

Ce discuții sunt în privința PNRR?

Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen vor analiza ultimele evoluții în ceea ce privește cererea de plată numărul trei, fiind vorba despre companiile de stat, transport și energie. România are probleme serioase în ceea ce privește compania Tarom.

Recomandări

LASĂ FRICA LA INTRARE
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL
SE ÎNTĂMPLĂ ȘI LA CASE MARI
CÂTE LIMBI VORBEȘTI?

Citește și