• Temperaturile de pe insulă au crescut vertiginos toată săptămâna, depășind 40 de grade Celsius.
  • O femeie în vârstă de 84 de ani a murit la o zi după ce a fost internată vineri într-un spital.
  • Temperaturile ridicate și vânturile puternice au îngreunat eforturile de stingere a incendiilor.

Un oficial din domeniul sănătății din Cipru a declarat că o a doua persoană în vârstă a murit din cauza unei insolații, după un val de căldură care a durat o săptămână și care a cuprins această țară insulară din estul Mediteranei cu temperaturi record pentru luna iunie, scrie Phys.

O femeie în vârstă de 84 de ani a murit la o zi după ce a fost internată vineri într-un spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Organizației Serviciilor de Sănătate de Stat, Charalambos Charilaou. El a precizat că alți trei pacienți în vârstă se află în stare gravă.

Temperaturile de pe insulă au crescut vertiginos toată săptămâna, depășind 40 de grade Celsius.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Temperaturile ridicate și vânturile puternice au îngreunat, de asemenea, eforturile de stingere a incendiilor, inclusiv într-o zonă muntoasă la sud-vest de capitala Nicosia, unde peste 3,2 kilometri pătrați de pădure au fost pârjolite, amenințând un sat.

Săptămâna trecută, 49 de locuitori din două comunități din districtul Paphos din vestul insulei au fost evacuați în hoteluri, deoarece un incendiu de vegetație le amenința casele, în timp ce avioane din Grecia și Iordania s-au alăturat eforturilor de stingere a incendiilor.

Citește și