• Ştefan Ion, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut membrilor comisiei care îl audiază să nu îl avizeze pozitiv
  • Ion Ştefan a primit azi un aviz negativ din partea Comisiilor pentru administraţie ale Parlamentului.
  • USR s-a abţinut de la vot. Liberalii, însă, au votat pentru un aviz pozitiv, deşi au anunţat că nu vor vota învestirea Guvernului Orban, pentru a se ajunge la anticipate.

Situaţie fără precedent. Ştefan Ion, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut membrilor comisiei care îl audiază să nu îl avizeze pozitiv. Acesta consideră că un aviz pozitiv din partea Comisiei ar însemna un blat cu PSD. Totul a început când, în timpul audierii, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simionis, i-a cerut ministrului desemnat să spună dacă PNL va vota învestirea Guvernului.

Alfred Simionis: „Domnul ministru trebuie să respecte membrii comisiei, cum poţi să avizezi favorabil un ministru care nu spune dacă se votează sau nu”.
Ştefan Ion: „Vă rog frumos să nu mă avizaţi, că eu nu vreau blat cu PSD-ul”.

„A fost o audiere interesantă. Am avut posibilitatea să discut despre lucrurile pe care le-am găsit în minister. O să am ocazia în continuare să aduc în spațiul public multe din lucrurile găsite în cadrul Ministerului. Scopul meu și al Ministerului este cu totul altul, și anume de a dezvolta România. Dar pentru a dezvolta România trebuie să punem capac la borcanul cu miere”, a declarat Ion Ștefan.

Recomandări

ORBAN SE ÎNTÂLNEȘTE CU PUTIN
PUTIN DESCHIDE O POARTĂ SPRE DONEȚK
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP
CE SCHIMBĂRI ADUC LABURIȘTII ÎN SCOȚIA?
CUM EVIȚI SĂ-ȚI FIE ANULAT ZBORUL?
UNDE TE CAZEZI DACĂ ALEGI DUBAI?

El a mai precizat că PNL nu are un blat cu PSD și că nu își dorea un vot pozitiv din partea socialiștilor.

„Partidul Național Liberal nu are blat cu PSD, nu îmi doresc un vot pozitiv din partea PSD. PSD este o ciumă roșie care nu a făcut și nu va putea face decât rău în România”, a adăugat liberalul.

Nici Daniel Suciu nu s-a lăsat mai prejos și a prezentat un document semnat de Ion Ștefan, care ar fi dus la blocarea unor fonduri europene.

„Vă asumați adresa pe care ați trimis-o premierului, «Punct de vedere privind arhitectura de instituțională de gestionare a fondurilor europene privind politica de coeziune?»”, a întrebat Daniel Suciu.

De asemenea, senatorii PSD l-au acuzat pe Ion Ștefan că a cerut Corpului de Control să verifice activitatea lui Daniel Suciu, astfel încât acestuia să îi fie făcută o plângere la DNA.

Controversele au continuat pe parcursul audierilor. „Supărarea celor de la PSD este că s-a pus capacul la borcanul de miere și s-a oprit sifonarea banului public”, a conchis Ștefan.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului. Aleșii USR s-au abținut la vot, însă liberalii au votat pentru un aviz favorabil chiar dacă au anunțat că nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2 penrru a ajunge la anticipat

Au fost 20 de voturi „pentru” avizul de respingere, opt „împotrivă” și șase abțineri.

Înaintea votului, Ion Ștefan, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut, marți, membrilor comisiilor reunite parlamentare să nu îi dea aviz pozitiv. El consideră că un aviz favorabil ar însemna un blat cu PSD.

Audierile miniștrilor din Guvernul Orban 2. Marcel Vela, Florin Cîţu şi Costel Alexe au primit aviz negativ. Nicolae Ciucă, aviz pozitiv

Ministrul propus pentru Afacerile Interne, Marcel Vela, a primit, azi, aviz negativ în comisia de specialitate din Parlament Marcel Vela a fost audiat mai bine de o oră Ministrul propus pentru Afacerile Interne nu este singurul din Guvernul Orban 2 care a primit aviz negativ Propus pentru portofoliul Afacerilor Interne, Marcel Vela a fost avizat […]

Read more