• Ciucă își promovează cartea cu imagini din Afganistan și Iraq.
  • În clipul de promovare a cărții apar și doi foști PSD-iști.
  • Ciolacu este în a doua vizită în Israel, în mai puțin de un an.
  • România va susține eforturile de eliberare a ostaticilor din Gaza.

Cum să ajungi la Cotroceni dacă nu lupți pe toate fronturile? Ciucă își promovează cartea cu imagini din timpul misiunilor din Afganistan și Irak la care a participat. Are clip de promovare ca la Hollywood, de te întrebi dacă mai vine cartea sau lansează direct filmul.

Și cum în dragoste și în război totul e permis, Ciucă pune și doi PSD-iști în slujba cărții. Sergiu Nicolaescu, fost senator și Ioan Mircea Pașcu, fost ministru de interne.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a publicat pe Facebook un videoclip de aproximativ două minute prin care anunță lansarea „în curând” a cărții sale „În slujba țării”. Clipul conține filmări din timpul misiunilor armatei române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Videoclip debutează cu imagini din 2002 din Afganistan. „Nicolae Ionel, comandant al Batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab se avansează în gradul de locotenent colonel”, moment în care Nicolae Ciucă replică:. „Servesc România”.

Doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya, unde Nicolae Ciucă a condus batalionul „Scorpionii roșii”, susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, ci au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya: „Avem o restricție națională, deci nu pot intra în Nassiriya”, susține unul dintre generalii italieni că i-a spus Ciucă în acel moment. Cu toate acestea, prezidențiabilul PNL Nicolae Ciucă și-a construit o carieră în ultimii ani pe baza ideii că a fost „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”, în Nassiriya, notează Recorder.

Citește și