• N.Ciucă: Intenția este să avem o guvernare de dreapta.
  • R. Bogdan: Pentru prezidențiale este firesc să facem un front de dreapta.
  • Pe 24 august, PSD își desemnează candidatul la Președinție și își alege noua conducere.

În perspectiva desemnării oficiale a candidaților la președinție din partea PNL și PSD, cele două partide se amenință cu guvernarea. După ce liderul PNL, Nicolae Ciucă și-a anunțat intenția de a contura pe viitor o guvernare de dreapta, astăzi, social democrații au spus că guvernările de dreapta au fost o nenorocire pentru România. Iar în ciuda prezidențialelor, ei intenționează să continue actuala guvernare.

Nenorocire sau nu, până la stabilirea viitoarei guvernări, vin alegerile prezidențiale. Iar aici situația se complică.

Au existat tatonări între cele două partide, PNL și PSD, astfel încât să formeze un tandem. Ciolacu să renunțe la ideea de a candida și să fie Premierul lui Ciucă. PSD a refuzat oferta. Există frământări în ambele partide: Ciolacu ar vrea un tandem cu cineva, el să fie candidatul și ar vrea un Premier.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

În PNL a răsărit ideea ca Nicolae Ciucă să fie Președinte iar Klaus Iohannis să fie în funcția de Premier, dacă actualul Președinte nu obține una dintre funcțiile pe care le-ar dori. Nu mai au foarte mult timp iar marea problemă este că niciunul dintre cei doi candidați nu se află în fruntea clasamentului.

Citește și