• Ciucă spune că a deschis dialogul cu forţele politice de dreapta.
  • E prima oară când Ciucă spune că vrea o altă formulă de guvernare.
  • PNL a mai fost într-o guvernare de dreapta, în 2020, cu UDMR și USR.
  • Elena Lasconi spune că Ciucă mimează și că pe ea nu a sunat-o nimeni.

Se rupe lanțul de iubire. După ce-a stat 3 ani nas în nas cu siamezul Ciolacu, Ciucă trage dreapta. Zice că a deschis dialogul cu forţele politice de dreapta pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare și că vrea o guvernare de dreapta.

„Atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este să avem o guvernare de dreapta”.

E pentru prima oară când Președintele PNL spune deschis că ar vrea o altă formulă de guvernare decât coaliția cu PSD. Și încă nu e clar dacă vrea susținerea partidelor de dreapta la alegerile prezidenţiale în general sau doar pentru turul al doilea.

Recomandări

ZELENSKI DĂ DIN CASĂ
CIUCĂ, LA ÎNCEPUT DE ȘCOALĂ
NATO CONDAMNĂ RUSIA
MUSK VREA STARSHIP PE MARTE
LAMAR LA SUPER BOWL
JANNIK SINNER CÂȘTIGĂ LA US OPEN

PNL a mai fost într-o guvernare de dreapta după alegerile din 2020, dar coaliția cu USR și UDMR s-a destrămat după doar 8 luni, când USR a fost împinsă afară de la guvernare.

Ciucă spune că poate sta la masă cu Elena Lasconi și Ludovic Orban, la fel cum Ciolacu a stat la masă cu Victor Ponta şi Mircea Geoană. Dar Lasconi crede că Ciucă doar mimează, că n-a contactat-o nimeni și că liberalii nu vor să se îndepărteze de PSD.

Președinta USR spune că liderul PNL vrea să mobilizeze electoratul de dreapta, unde ar exista alegători foarte dezamăgiți de mariajul PSD-PNL. Lasconi susține că e singurul candidat de dreapta în acest moment.

Citește și