• La Consiliile Județene, PSD are 34,6%, PNL , 28, 5, AUR, 11%, ADU, 7,7, iar UDMR 5,2.
  • Pentru primării, nu sunt înregistrate rezultatele pentru 3 localități din cele 3.186.
  • Clotilde Armand a cerut și demiterea lui Toni Greblă din fruntea Autorității Electorale Permanente.

A trecut o săptămâna de la alegerile comasate, Biroul Electoral Central mai are încă de centralizat rezultatele pentru 6 consilii județene și președinți ai consiliilor județene.

La Consiliile Județene, PSD are 34,6%, PNL , 28, 5, AUR, 11%, ADU, 7,7, iar UDMR 5,2. Pentru președinții de consiliu, tot PSD este pe primul loc, cu 37,1%, PNL are 30,8, AUR, 9,8, ADU, 7,8, iar UDMR 5,2. Deși merge greu centralizarea pe județe, până în acest moment nu sunt surprize față de ceea ce știam din rezultatele parțiale neoficiale. Și pentru consiliile locale, rezultatele rămân stabile, nu avem răsturnări de situație. PSD are 32,9%, PNL, 26,4, AUR, 9,5, Dreapta Unită 6,3, iar UDMR 5,4. Pentru primării, nu sunt înregistrate rezultatele pentru 3 localități din cele 3186. În două comune, la Chețani, în Mureș, și Poșaga, în Alba, vor fi noi alegeri pe 23 iunie, pentru că primii doi clasați au același rezultat.

Ce se întâmplă în sectoarele 1 și 2?

Lupta lor continuă, chiar dacă nu va schimba rezultatele. Clotilde Armand îl acuză în această dimineață pe Marcel Ciolacu că vrea să distrugă sacii cu voturi din sectorul 1, înainte de rezultatul contestației de la Biroul Electoral Municipal, de aceea a trimis jandarmeria să îi ridice de la biroul de sector, din Piața Amzei. Spune că se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale. Și ieri a descoperit fraude în două secții, unde au fost mai multe voturi în urne decât numărul alegătorilor, iar procesul verbal s-ar fi încheiat în fals, doar ca să iasă cheile de verificare.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Este foarte puțin probabil să se mai schimbe ceva în rezultate, însă este o chestiune de principiu acum. Clotilde Armand a cerut și demiterea lui Toni Greblă din fruntea Autorității Electorale Permanente, pentru că ar fi promovat în corpul Experților Electorali sute de persoane apropiate coaliției PSD-PNL. La sectorul 2, unde Biroul Electoral de Sector a aprobat renumărarea pentru doar două secții, Radu Mihaiu spune că sunt aruncate firimituri, iar răspunsurile sunt în sacii cu voturi. Dar că sunt 8 plângeri penale depuse și speră cu justiția va face dreptate.

Citește și