CNN: Nava de război a marinei americane în apropiere de Yemen interceptează mai multe rachete, spun oficialii americani

The USS Paul Hamilton is seen after passing through the Strait of Hormuz Friday, May 19, 2023. The Mideast-based chiefs of the U.S., British and French navies transited the Strait of Hormuz on Friday aboard an American warship, a sign of their unified approach to keep the crucial waterway open after Iran seized two oil tankers. (AP Photo/Jon Gambrell)

UPDATE

Surse pentru i24News: Arabia Saudită a interceptat cel puțin una dintre rachetele trase din Yemen

UPDATE

Pentagonul: distrugătorul USS Carney a doborât 3 rachete și o serie de drone lansate de Houthis din Yemen

Pentagonul: Încă lucrăm pentru a stabili cine este responsabil pentru recentele atacuri care vizează forțele noastre

Pentagonul: Atât dronele, cât și rachetele au fost lansate din direcția Yemen

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Deși nu se știe spre ce au fost vizate rachetele Houthis, direcția generală a rachetelor era către Israel. O bază americană din Siria a fost vizată de o dronă care a fost distrusă, provocând victime minore în rândul forțelor coaliției.

UPDATE

Yemen: Distrugatorul american din Marea Roșie a interceptat rachete trase de rebelii Houthi spre nord

UPDATE

ISRAEL: Sistemul de securitate estimează: „Rachetele trase de houthi în Yemen și interceptate de o navă de război americană erau îndreptate spre Israel”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O navă de război a marinei americane care operează în Orientul Mijlociu a interceptat joi mai multe proiectile în apropierea coastelor Yemenului, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Unul dintre oficiali a declarat că rachetele au fost lansate de militanții Houthi susținuți de Iran, care sunt implicați într-un conflict în curs de desfășurare în Yemen. Aproximativ 2-3 rachete au fost interceptate, potrivit celui de-al doilea oficial.

Oficialii au spus că nu este clar ce viza rachetele. Este posibil ca rachetele să fi fost trase spre USS Carney sau lansate spre o altă țintă.

Incidentul survine pe fondul unei îngrijorări ridicate cu privire la o potențială agresiune iraniană, în timp ce tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să crească după atacul terorist al Hamas în Israel. Iranul a fost mult timp un susținător al Hamas.

Miercuri, USS Carney a tranzitat Canalul Suez în Marea Roșie. Comandamentul Forțelor Flotei SUA a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că va „contribui la asigurarea securității maritime și a stabilității în Orientul Mijlociu”.

Citește și:

Exit mobile version