• Armin Papperger, directorul Rheinmetall, a fost ținta unei tentative de asasinat din partea Rusiei.
  • Papperger este membru în corpul consultativ al firmei ungar 4iG, apropiată de guvernul ungar.
  • Viktor Orban nu a comentat încercarea Rusiei de a asasina directorul firmei partenere Ungariei.


Fabrica de arme Rheinmetall este principala sursă a obuzelor folosite de Ucraina în conflictul cu Rusia. Acelaşi Rheinmetall a încheiat în urmă cu 2 ani un acord de cooperare cu o firmă din Ungaria. Această firmă are legături apropiate cu guvernul Orban, același guvern care se opune livrărilor de arme către Ucraina.

Legătura este foarte mare. În martie 2022, această companie Rheinmetall, cea mai importantă fabrică privată de produse militare, a încheiat un acord de cooperare cu firma ungară 4iG. Este o firmă apropiată de guvernul ungar. Împreună, au cumpărat, filiala din Ungaria a companiei de telecomunicații Vodafone.

Ce legătură are Rheinmetall cu Ungaria

Guvernul ungar a investit destul de mult în această achiziție, dar și în alte afaceri ale firmei 4iG. Pentru guvernul ungar, această firmă este de importanță strategică.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În această cooperare s-a implicat și o firmă a armatei ungare. Această companie mixtă este deținută în proporție de 51% de Rheinmetall, 39% de 4iG și 10% de firma armatei ungare. Viktor Orbán, premierul Ungariei, se opune livrărilor de arme către Ucraina, susținând că acest lucru ar asigura pacea imediată cu Rusia. Pe de altă parte, pare că încheie afaceri profitabile tocmai cu o firmă germană care livrează arme Ucrainei, inclusiv obuze de calibru 155 mm, vitale pentru lupta Ucrainei împotriva Rusiei.

Orbán nu a reacționat deloc la știrea de acum câteva zile, potrivit căreia Rusia ar fi organizat o tentativă de asasinat împotriva directorului Rheinmetall.

Citește și