• Mulți dintre cei 64 de tineri au murit în spital, din cauza infecțiilor.
  • Sistemul nostru de sănătate nu a fost pregătit pentru numărul mare de răniți.
  • Eugen Iancu: „Văd că societatea românească nu schimbă nimic”.

64 de tineri au murit în urma incendiului de acum 5 ani din clubul Colectiv. O parte dintre ei au murit chiar în acea noapte fatidică și o parte au murit în spitale. Sfârșitul tinerilor a fost provocat de infecțiile contractate pe patul de spital.

Adina și-a adus aminte de noaptea în care părinții săi s-au transformat în salvatori.

Eugen și-a pierdut fiul de 22 de ani în tragedia de la Colectiv. Pentru autorități a fost cea de-a 59-a victimă.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Adina, supraviețuitoare: „Și-au dat seama că nu am nicio șansă aici”

Foto: Mediafax

„În momentul în care eu am ajuns în spital în noaptea aia și au ajuns și părinții mei, în noaptea de 30, dimineața de 31. Li s-a făcut o listă cu ce să îmi cumpere: spray, bandaje, creme. Și-au dat seama că nu am nicio șansă aici, pentru că nici nu aveau cu ce să mă trateze”, a mărturisit Adina Apostol, supraviețuitoare.

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu: „Eu nu pot să mai dorm nopțile, mai ales în perioada asta, pentru că mi-a murit copilul acolo”

Foto: Mediafax

Eugen și-a pierdut fiul de 22 de ani în tragedia de la Colectiv. Pentru autorități a fost a 59-a victimă.

„Îmi amintesc momentul ăla, când eram în spital. Mi-au spus la un moment dat că dacă am fi avut bani mulți, l-am fi putut salva pe Alexandru.

Problema este că în momentul acela nu era vorba de bani. Au fost oameni care au donat și au cerut transferul, iar statul român s-a opus.

Pentru asta, statul român și toți cei care au ocupat funcțiile alea trebuie să răspundă. Eu nu pot să mai dorm nopțile, mai ales în perioada asta pentru că mi-a murit copilul acolo și pentru că văd că societatea românească nu schimbă nimic, refuză schimbarea.

Mă întreb cum dorm oamenii ăștia care chiar dacă nu recunosc că au pe cap moartea unor oameni, răspund pentru ce s-a îmtâmplat atunci”, a mărturisit Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu.