• Mai multe linii TGV de mare viteză au fost afectate în vestul, nordul și estul Parisului și s-au format cozi la gara Montparnasse din Paris.
  • Ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a condamnat cu fermitate „actele criminale” care, în opinia sa, ar afecta planurile de vacanță ale cetățenilor.
  • Mai multe trenuri au fost anulate, iar SNCF a avertizat că situația ar putea dura „cel puțin tot weekendul, în timp ce se efectuează reparațiile”.

Cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, compania feroviară franceză SNCF a anunțat că rețeaua sa de mare viteză a fost ținta unor „acte răuvoitoare” menite să paralizeze sistemul. Mai multe linii TGV de mare viteză au fost afectate în vestul, nordul și estul Parisului și s-au format cozi la gara Montparnasse din Paris, scrie BBC.

Ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a condamnat cu fermitate „actele criminale” care, în opinia sa, ar afecta planurile de vacanță ale cetățenilor. Mai multe trenuri au fost anulate, iar SNCF a avertizat că situația ar putea dura „cel puțin tot weekendul, în timp ce se efectuează reparațiile”.

Ministrul Sportului, Amélie Oudéa-Castéra, a descris atacurile drept „de-a dreptul îngrozitoare”, adăugând că impactul asupra publicului și asupra sportivilor olimpici este în curs de evaluare. SNCF a declarat că au fost aprinse focuri menite să avarieze instalațiile sale. O sursă apropiată anchetei a declarat pentru agenția de presă AFP că atacul a implicat acte de „sabotaj”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și