• OceanGate suspendă ,,toate operațiunile de explorare și comerciale. „
  • Măsura vine la doar câteva săptămâni după ce submersibilul său Titan a făcut o implozie catastrofală în timpul unei misiuni.
  • Săptămâna trecută, compania încă mai făcea publicitate pentru activitățile de explorare.

OceanGate a anunțat că suspendă toate acțiunile de explorare și operațiunile comerciale în urma morții celor cinci membri ai submersibilului Titan luna trecută, inclusiv a directorului general al companiei, scrie Daily Mail.

,,OceanGate a suspendat toate operațiunile de explorare și comerciale” , potrivit site-ului oficial al companiei.

Anunțul este listat cu caractere mici de culoare roșie pe pagina principală a site-ului. Nu este clar când a adăugat OceanGate anunțul de suspendare sau ce se va întâmpla cu persoanele care au plătit până la 250.000 de dolari pentru expediții viitoare.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Decizia vine la câteva săptămâni după ce cinci persoane au murit la bordul submersibilului OceanGate în timpul unei implozii, în timp ce încercau să ajungă la epava Titanicului.

Acest lucru a ridicat semne de întrebare cu privire la nivelul de siguranță al OceanGate, la îngrijorările legate de practicile din trecut și la viitorul activităților turistice la celebra epavă din 1912.

Săptămâna trecută, site-ul OceanGate încă mai avea câteva anunțuri de promovare a călătoriilor către Titanic, la câteva săptămâni după ce cinci persoane, inclusiv directorul general al companiei, au fost ucise într-una dintre aceste călătorii.

O pagină intitulată ,,Titan Expedition – Explore the Titanic” era încă disponibilă online și oferea șansa de a face scufundări la epavă cu submersibilul companiei.

,,Călători curajoși vor pleca de pe coasta atlantică a Canadei pentru o expediție de 8 zile pentru a se scufunda la epava iconică care se află la 380 de mile de coastă și la 3.800 de metri sub suprafață” , se arată pe pagină.

Titan a suferit o ,,implozie catastrofală'” în timpul unei călătorii la epava Titanicului, la 12.500 de metri sub suprafața Atlanticului.

Cinci pasageri, printre care Rush, miliardarul britanic Hamish Harding și exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, Shahzada Dawood, în vârstă de 58 de ani, și fiul său de 19 ani, Suleman, au fost uciși în timpul unei scufundări către Titanic luna trecută.

Rush – un autoproclamat ,,inovator” care a căutat să depășească limitele privind scufundările pentru pasageri – a fost unul dintre cei cinci morți în ceea ce s-a dovedit a fi ultima călătorie a submersibilului Titan, după ce camera sa de presiune a făcut implozie în apropierea adâncimii de 3800 de metri unde se află Titanicul.

Acesta ar fi crezut că a merge în adâncurile Atlanticului la bordul submersibilului cu Titan era ,,mai sigur decât să traversezi strada” , în ciuda faptului că în 2018 a fost avertizat de zeci de experți că demersurile ,,experimentale” ale companiei sale ar putea fi ,,catastrofale”.

Siguranța submersibilului și respingerea de către OceanGate a mai multor avertismente a atras critici considerabile după ce Titan a dispărut în timpul unei scufundări pe fundul mării pe 18 iunie.

Directorul general – care se considera mai degrabă un om de știință decât un agent de vânzări, în ciuda faptului că o mare parte din eforturile sale s-au concentrat pe comercializarea excursiilor cu subersibilul – a fost rugat în 2019 să suspende operațiunile după ce un expert în domeniu a auzit niște zgomote în timpul uneia dintre scufundările Titanului în Bahamas.

Pe 18 iunie, un submarin OceanGate a fost lansat în Oceanul Atlantic la 643.000 de km în largul coastei Newfoundland, în locul în care a naufragiat Titanic în 1912.

Cei cinci pasageri au început să coboare în timp ce Rush pilota nava.

După o oră și 45 de minute de scufundare, submersibilul a pierdut contactul cu nava de la suprafață. Abia a doua zi s-a aflat public despre dispariție. Acest lucru a dus la un răspuns internațional masiv pentru salvarea celor cinci pasageri.

Nave din întreaga lume au început să facă drumeția pentru a ajuta la căutarea navei dispărute la fața locului, în timp ce orele și oxigenul estimat se scurgeau.

Câteva zile mai târziu, s-a anunțat că se credea că cele cinci persoane aflate la bordul submarinului au murit în urma unei probabile implozii.

De asemenea, s-a dezvăluit că un sistem de monitorizare al Marinei SUA a detectat un posibil sunet de implozie în timpul coborârii – dar eforturile de căutare au continuat.

OceanGate, cu sediul în Washington, și-a întrerupt activitatea în urma dezastrului, iar în urma acestuia au apărut întrebări cu privire la viitorul turismului la mare adâncime.

Citește și

Marina franceză investighează afirmațiile potrivit cărora pușcași marini aflați în afara serviciului au bătut suspecți ai protestelor

Universitatea Politehnică Timișoara lansează un master de gaming. Rector UPT: „Gaming-ul poate foarte multe în zona de antreprenoriat”

CSAT: Ce obiective are România la summitul NATO de la Vilnius și câți militari români trimitem în teatrele de operațiuni