• Sondajul arată că cei doi aspiranți la fotoliul de la Casa Albă sunt la egalitate, 50-50, în zonele pentru care se luptă.
  • Per ansamblu, 85 % dintre democrați și 88 % dintre republicani spun că vor ieși la vot.
  • Harris se bucură în prezent de susținerea a 81% dintre alegătorii de culoare, față de 73% pentru Biden. 

Conform sondajului CBS News/ YouGov, Vicepreședinta SUA este, la nivel național, cu un singur punct procentual în fața fostului președinte american, ceea ce reprezintă o poziție mai favorabilă pentru Partidul Democrat decât cea pe care o aveau acum câteva săptămâni, când Joe Biden ocupa primul loc pe listă, conform The Hill. 

Sondajul arată că cei doi aspiranți la fotoliul de la Casa Albă sunt la egalitate, 50-50, în zonele pentru care se luptă, în vreme ce Kamala Harris este în fața lui Donald Trump la nivel național (50%-49%), într-o cursă față în față. 

În cazul în care sunt luați în considerare și candidații din formațiunile politice terțe, avansul lui Harris se ridică la două puncte procentuale în raport cu fostul Președinte. 

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Entuziasmul a fost confirmat și în sondaje, numeroși democrați spunând că vor vota „cu siguranță” cu Kamala Harris, în cazul în care este nominalizată. 

Per ansamblu, 85% dintre democrați și 88% dintre republicani spun că vor ieși la vot, față de 81% dintre democrați și 90% dintre republicani în urmă cu o lună. 

Harris se bucură în prezent de susținerea a 81% dintre alegătorii de culoare, față de 73% pentru Biden. Pe de altă parte, Harris are 54% din voturile femeilor, iar Trump 54% din voturile bărbaților, potrivit sondajului. 

Citește și