Concert în Marea Britanie cu 5.000 de spectatori. Nu au purtat măști de protecție și nu au respectat distanțarea socială

Concertele sunt o frumoasă amintire. Pandemia le-a transformat în asta, iar noi am rămas doar cu imaginile din timpul festivalurilor de muzică din România, care în ultimii ani au devenit celebre în lumea întreagă.

Dar Liverpool a făcut deja primul pas. Este vorba de 5.000 de fani ai muzicii care s-au strâns la primul concert live fără distanțare socială organizat în ultimul an.

Concertul organizat aseară în Sefton Park este un fel de test făcut în preambulul sezonului festivalier. Trupa indie Blossoms, care domină topurile din Marea Britanie, a urcat pe scenă în aplauzele celor 5000 de fani, care au stat fără mască, dar cu un test COVID făcut în prealabil și cu un chestionar completat înainte.

Evident, pentru fiecare dintre cei 5000 a fost cea mai tare distracție din ultimul an. Asta spre încântarea directorului acestui eveniment.

„E, e o atmosferă veselă, nu crezi? Adică e un sentiment extraordinar. Se simte normalitatea, ceea ce e remarcabil. Mai ales că nu prea a fost nimic normal pe-aici, în ultima vreme. Dar acum simțim că ne putem întoarce către acea normalitate dorită și sunt convins că putem face ca totul să meargă.”, a spus Melvin Benn, director de festival.

Când vor avea loc concerte în România

Până în acest moment, autoritățile nu au emis informații cu privire la momentul în care și în România se vor putea organiza astfel de evimente.

Nu s-a discutat despre limita de spectatori de la un astfel de eveniment, nu s-a discutat despre un orizont de timp și nici măcar nu știm cu siguranță dacă persoanele vaccinate vor avea libertatea să participe la astfel de evenimente fără teste în prealabil.

Un festival de talia celor din România reunește câteva zeci de mii de oameni, nu doar 5000. Drept urmare, e greu de spus ce se va întâmpla cu cele programate în vară.

Exit mobile version