• Judecătorul Juan Merchan a amânat audierea de sentință a lui Trump până pe 18 septembrie, după cereri din partea avocaților și procurorilor, în urma deciziei.
  • Curții Supreme privind imunitatea prezidențială.Curtea Supremă a decis că foștii președinți au imunitate pentru actele oficiale, iar avocații lui Trump au depus o moțiune pentru anularea verdictului bazându-se pe această decizie.
  • Trump a fost găsit vinovat la 34 de capete de acuzare, iar dezbaterile privind validitatea probelor continuă până la noua dată de sentință.

Judecătorul care a prezidat procesul penal al lui Donald Trump de la New York a convenit marți să amâne audierea de sentință a lui Trump până în septembrie, deoarece consideră că este o provocare care decurge din decizia Curții Supreme privind imunitatea prezidențială, scrie CBS News.

Judecătorul Juan Merchan i-a informat pe avocații lui Trump și pe procurorii din Manhattan cu privire la decizia sa de a amâna sentința din 11 iulie, ca răspuns la o pereche de scrisori din partea celor două părți în urma deciziei Curții Supreme de luni. Înalta Curte a constatat că foștii președinți se bucură de o imunitate largă pentru actele oficiale și a spus că probele care implică acele acte nu pot fi folosite în urmăriri penale pentru activități neoficiale.

La câteva ore după ce decizia Curții Supreme a fost eliberată, avocații lui Trump au cerut instanței să le permită să depună o moțiune pentru a anula verdictul în acest caz până pe 10 iulie. Procurorii din biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, au spus că nu se opun amânării sentinței. până la rezolvarea problemei și a cerut un termen de 24 iulie pentru a răspunde la cererea apărării.

Recomandări

LUI RISHI I-A SUNAK CEASUL
AVEM DATELE ALEGERILOR!
AVORTUL DIVIZEAZĂ AMERICA
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Într-un scurt răspuns, Merchan a aprobat programul propus și a scris că va lua o decizie cu privire la moțiunea lui Trump pe 6 septembrie. El a stabilit o nouă dată de sentință pentru 18 septembrie, „dacă este încă necesar”.

Pe 30 mai, un juriu unanim l-a găsit pe Trump vinovat de 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. Procurorii au spus că Trump a semnat în 2017 un efort de a acoperi rambursările pentru o plată de „bani liniștiți” către un star de film pentru adulți, când a candidat pentru o funcție în 2016.

Avocații lui Trump, Todd Blanche și Emil Bove, au spus că moțiunea lor va argumenta că, pe baza deciziei Curții Supreme, procurorilor nu ar fi trebuit să li se permită să introducă dovezi despre actele oficiale pe care Trump le-a luat în timpul mandatului.

Scrisoarea lui Trump a citat o moțiune preliminară din 7 martie în care i-au cerut lui Merchan să interzică anumite mărturii și dovezi, în special legate de postările lui Trump pe rețelele de socializare și declarațiile publice în timpul mandatului, despre care au spus că au fost făcute ca acte oficiale.

Ei au spus luni că „probele actelor oficiale nu ar fi trebuit niciodată prezentate juriului”.

„Verdictele din acest caz încalcă doctrina imunității prezidențiale și creează riscuri grave pentru „un Executiv care se canibalizează””, au scris aceștia în scrisoarea lor, citând decizia Curții Supreme. Majoritatea a decis că dovezile despre actele oficiale nu pot fi introduse „chiar în cazul acuzațiilor care pretind să se bazeze doar pe comportamentul său neoficial”.

Procurorii au spus în răspunsul lor că consideră că „argumentele lui Trump sunt lipsite de fond”.

„Deși credem că argumentele sunt lipsite de fond, nu ne opunem cererii sale de autorizare a dosarului și cererii sale presupuse de amânare a sentinței până la determinarea moțiunii sale”, a spus echipa lui Bragg.

Citește și