• Constanța a intrat din nou în scenariul roșu.
  • Prefectul orașului spune că restricțiile puteau fi mai grave în vară.
  • Șerban Alexandru și-a deschis propriul restaurant în plină pandemie.
  • Restricțiile se mențin pe o perioada de 14 zile.

Doar sezonul estival mai poate salva restaurantele din Constanța, după ce orașul a intrat din nou în scenariul roșu.

Mai bine închidem acum, decât în vară, spun autoritățile. Momentan, restricțiile intrate în vigoare ieri rămân valabile doar pentru o perioadă de 14 zile. Pe urmă, în funcție de rata de incidență care se va înregistra, ar putea fi luate alte măsuri.

Miza este sezonul estival și un grad de ocupare de 50 %, este un preț pe care din păcate trebuie să-l plătim astfel încât să nu compromitem sezonul estival. Momentan, grija noastră prioritară este aceea de a nu ajunge din nou în pragul stării de carantină”, a spus Silviu Coșa, prefect Constanța.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Antreprenor: „Să ne acoperim pierderile este exclus”

Dacă nici vara nu aduce schimbări, pierderile ar fi imposibil de recuperat în viitorul apropiat, spun antreprenorii. Șerban Alexandru și-a deschis propriul restaurant pe 16 martie anul trecut.

Anul acesta, localul lui a primit clienți la interior doar două luni. Între timp, Șerban s-a reorientat către delivery și a coborât prețurile, pentru ca afacerea lui să poată supraviețui.

Să ne acoperim pierderile este exclus. În momentul de față noi lucrăm să ajungem la break-even, la punctul de zero. Cred că undeva la doi ani de zile, la trei ani de zile ne ia să ne acoperim pierderile din ultimul an”, a declarat Șerban Alexandru, antreprenor.

Constanța a intrat din nou în scenariul roșu, după ce a atins pragul de 3.2 la mia de locuitori. S-au închis restaurantele, teatrele și cinematografele. Școlile în schimb, rămân deschise până la pragul de 6 la mie.