• Președintele Coreei de Sud consideră necesară interzicerea consumului cărnii de câine luând în considerare dreptul animalelor, transmite asahi.com.
  • Un sondaj realizat pe acest subiect arată că 78% sunt pro și 49% contra interzicerii consumului cărnii de câine.
  • Cum era de așteptat, vânzătorii de carne de câine sunt nemulțumiți de o astfel de decizie.

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat luni că ar putea fi necesară interzicerea consumului de carne de câine, pe fondul dezbaterilor privind această practică controversată și al creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor.

Deși nu mai este la fel de comună ca înainte, carnea de câine este consumată în principal de persoanele în vârstă și este servită în unele restaurante și poate fi cumpărată în anumite piețe.

Moon a făcut aceste remarci după ce a fost informat de premierul Kim Boo-kyum cu privire la eforturile de îmbunătățire a gestionării animalelor abandonate și la un sistem de înregistrare obligatorie a câinilor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„După ședința de informare, el a spus că a venit timpul să ia în considerare cu atenție impunerea unei interdicții privind carnea de câine”, a declarat Park Kyung-mee, purtătoarea de cuvânt a lui Moon, într-o declarație.

A fost pentru prima dată când Moon a adus în discuție o interdicție, ceea ce este posibil să dea un nou impuls dezbaterii cu privire la oportunitatea reducerii acestei practici.

Grupurile de susținere au îndemnat închiderea restaurantelor

Pentru a-și spori popularitatea, mai mulți candidați la alegerile prezidențiale s-au angajat să interzică carnea de câine în ultimele săptămâni, mai ales că câinii au devenit populari ca animale de companie, iar grupurile de susținere au îndemnat Coreea de Sud să închidă restaurantele și piețele care vând carne de câine.

Lee Jae-myung, guvernator al celei mai populate provincii Gyeonggi din țară și unul dintre principalii candidați la președinție din partea partidului lui Moon, a promis că va face presiuni pentru interzicerea prin consens social.

Însă Yoon Seok-youl, un fruntaș al opoziției, a declarat că este o chestiune care ține de alegerea personală a oamenilor.

Un sondaj comandat de grupul de protecție a animalelor Aware, publicat luna aceasta, a declarat că 78% dintre respondenți au crezut că producția și vânzarea de carne de câine și pisică ar trebui să fie interzisă, iar 49% au susținut o interdicție de consum.

Însă, un alt sondaj realizat de firma de sondaje Realmeter a arătat că oamenii sunt împărțiți în ceea ce privește interzicerea de către guvern a consumului de carne de câine, deși 59 la sută dintre ei au susținut restricțiile legale privind sacrificarea câinilor pentru consumul uman.

Vânzătorii de carne de câine au insistat asupra dreptului la ocupația lor, spunând că mijloacele lor de trai sunt în pericol.