• Coreea de Nord a efectuat un alt test al unei drone subacvatice de atac cu capacitate nucleară.
  • ,,Haeil-1″ , tsunami în limba coreeană. este conceput pentru a realiza atacuri furtive în apele inamice.
  • Analiştii consideră că prin aceste acţiuni Coreea de Nord îşi afişează capacităţile de livrare nucleară împotriva Washingtonului.

Coreea de Nord a efectuat un alt test al unei drone subacvatice de atac cu capacitate nucleară, cea mai recentă acţiune dintr-o demonstraţie de forţă împotriva Statelor Unite şi a Coreei de Sud, a declarat sâmbătă presa de stat nord-coreeană, scrie Reuters.

Regimul de la Phenian a testat un alt tip de armă de atac subacvatică fără pilot cu capacitate nucleară, ,,Haeil-2″ , la peste o săptămână după ce a dezvăluit un nou sistem de drone subacvatice, ,,Haeil-1″, tsunami în coreeană, conceput pentru a realiza atacuri furtive în apele inamice.

Analiştii consideră că prin aceste acţiuni Coreea de Nord îşi afişează capacităţile de livrare nucleară împotriva Washingtonului şi a Seulului, dar sunt sceptici în privinţa gradului de pregătire a acestor vehicule subacvatice pentru a fi desfăşurate.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În timpul testului subacvatic al sistemului de arme strategice desfăşurat între 4 şi 7 aprilie, potrivit agenţiei nord-coreene stat KCNA, drona a parcurs, sub apă, 1.000 de kilometri timp de 71 de ore şi 6 minute şi a lovit cu succes o ţintă simulată.

,,Testul a dovedit perfect fiabilitatea sistemului de arme strategice subacvatice şi capacitatea sa de atac fatal” , a spus KCNA.

Coreea de Nord şi-a intensificat activităţile militare în ultimele săptămâni, protestând faţă de exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, dezvăluind noi focoase nucleare, de mai mici dimensiuni, şi lansând o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească oriunde în Statele Unite.