• Coreea de Nord a lansat mai multe baloane care transportă gunoiul spre Sud după o campanie similară la începutul săptămânii.
  • Nordul a trimis baloanele ca răspuns la campaniile de pliante ale activiștilor sud-coreeni.
  • Armata a spus că baloanele transportau diverse tipuri de gunoi.

Coreea de Nord a lansat mai multe baloane care transportă gunoiul spre Sud după o campanie similară la începutul săptămânii , potrivit armatei sud-coreene, în ceea ce Phenianul numește represalii pentru activiștii care aruncă pliante anti- Coreea de Nord peste graniță, scrie CBS News.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud nu a comentat imediat numărul de baloane pe care le-a detectat sau câte au aterizat în Coreea de Sud. Armata le-a sfătuit oamenilor să se ferească de căderea obiectelor și să nu atingă obiectele din Coreea de Nord, ci să le raporteze la oficiile militare sau de poliție.

În Seul, guvernul orașului a trimis alerte text în care spuneau că obiecte neidentificate suspectate care ar fi fost trimise din Coreea de Nord au fost detectate în cerul din apropierea orașului și că armata le răspunde.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

Lansările de baloane ale Nordului s-au adăugat la o serie recentă de pași provocatori, care includ lansarea eșuată a satelitului spion și a unui baraj de rachete cu rază scurtă de acțiune în această săptămână, despre care Nordul a spus că are scopul de a demonstra capacitatea de a ataca preventiv Sudul.

Armata din Coreea de Sud a trimis echipe de răspuns rapid chimic și de eliminare a explozivilor pentru a recupera resturile de la aproximativ 260 de baloane nord-coreene care au fost găsite în diferite părți ale țării de marți noaptea până miercuri. Armata a spus că baloanele transportau diverse tipuri de gunoi și gunoi de grajd, dar nu substanțe periculoase precum materiale chimice, biologice sau radioactive.

Într-o declarație de miercuri, Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un , a confirmat că Nordul a trimis baloanele pentru a compensa recenta amenințare a țării sale de a „împrăștia mormane de hârtie și mizerie” în Coreea de Sud, ca răspuns la campaniile de pliante ale activiștilor sud-coreeni.

Ea a lăsat să se înțeleagă că baloanele ar putea deveni răspunsul standard al Nordului la pliante, spunând că Nordul va răspunde „împrăștiind gunoiul de zeci de ori mai mult”.

Coreea de Nord este extrem de sensibilă cu privire la orice încercare exterioară de a submina controlul absolut al lui Kim Jong Un asupra celor 26 de milioane de oameni ai țării, dintre care majoritatea au acces redus la știrile străine.

În 2020, Coreea de Nord a aruncat în aer un birou de legătură gol, construit de Coreea de Sud, pe teritoriul său, după un răspuns furibund la campaniile de pliante civile sud-coreene. În 2014, Coreea de Nord a tras în baloanele de propagandă care zburau spre teritoriul său, iar Coreea de Sud a răspuns cu deschiderea focului, dar nu au existat victime.

În 2022, Coreea de Nord a sugerat chiar că baloanele din Coreea de Sud au provocat un focar de COVID-19 în națiunea izolată, o afirmație extrem de discutabilă care părea a fi o încercare de a învinovăți Sudul pentru înrăutățirea relațiilor inter-coreene.

Citește și