Coreea de Nord și-a modificat constituția pentru a desemna Sudul drept „stat ostil” și renunță la unificare

North Korean leader Kim Jong Un inspects the headquarters of the 2nd Corps of North Korean army, October 17, 2024, in this photo released by North Korea's official Korean Central News Agency. KCNA via REUTERS

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a descris Coreea de Sud drept o națiune străină și ostilă, a raportat vineri media de stat KCNA, cu fotografii care îl arată pe Kim și personal militar de rang înalt la un post de comandă, analizând o hartă etichetată „Seul”, conform Reuters.

Distrugerea legăturilor fizice și simbolice

Raportul vine la o zi după ce KCNA a declarat că Coreea de Nord și-a modificat constituția pentru a desemna Coreea de Sud drept „stat ostil” și a renunțat la unificarea celor două țări ca obiectiv.

Kim a atacat din ce în ce mai mult Coreea de Sud în acest an, acuzând Seulul de complicitate cu Washingtonul pentru a încerca să-i distrugă regimul.

În această săptămână, statul a distrus legăturile rutiere și feroviare cu Coreea de Sud. Aceste acțiuni au subliniat „nu numai închiderea fizică, ci și sfârșitul relației malefice cu Seulul”, a declarat Kim, citat de KCNA.

Reacția Seulului

Seulul a declarat că, dacă Coreea de Nord va aduce atingere siguranței poporului său, „acea zi va fi sfârșitul regimului nord-coreean”.

Kim a făcut aceste remarci în timp ce inspecta joi cartierul general al Corpului 2 al armatei nord-coreene, a declarat KCNA. În timpul vizitei, el a mai spus că natura schimbată a alianței Coreea de Sud-SUA și manevrele militare diferite și mai dezvoltate ale acestora subliniază importanța unei descurajări nucleare nord-coreene mai puternice.

Duminică, Coreea de Sud va începe exercițiile militare anuale la scară largă numite Hoguk pentru a îmbunătăți performanța operațională, a declarat vineri șeful Statului Major Interarme al țării.

Exit mobile version