• Coreea de Sud intenţionează să suspende un acord militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, a declarat luni biroul prezidenţial.
  • Suspendarea acordului va deschide calea pentru ca Sudul să desfăşoare antrenamente în apropierea graniţei militare.
  • Coreea de Nord a lansat sute de baloane peste graniţă, care au aruncat gunoaie în toată Coreea de Sud.

Coreea de Sud intenţionează să suspende un acord militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, a declarat luni biroul prezidenţial, după ce Seulul a avertizat cu privire la un răspuns puternic la baloanele lansate din Nord care transportă gunoaie către Sud, scrie Reuters.

Coreea de Nord a lansat sute de baloane peste graniţă, care au aruncat gunoaie în toată Coreea de Sud.

Consiliul Naţional de Securitate a declarat că va propune suspendarea acordului militar în şedinţa cabinetului de marţi.

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA

Suspendarea acordului va deschide calea pentru ca Sudul să desfăşoare antrenamente în apropierea graniţei militare şi să ia „măsuri suficiente şi imediate” ca răspuns la provocarea Coreei de Nord, a declarat Consiliul într-o declaraţie.

Acesta nu a detaliat care ar putea fi aceste măsuri.

Pactul, care a fost cel mai substanţial acord rezultat în urma lunilor de întâlniri istorice la nivel înalt dintre cele două Corei în 2018, a fost aproape eliminat atunci când Coreea de Nord a anunţat anul trecut că nu mai este obligat să îl respecte.

Citește și