• Se pare că declarația Coreei de Sud a fost menită să facă presiuni asupra Rusiei pentru a nu aduce trupe nord-coreene în războiul împotriva Ucrainei.
  • Oficialii sud-coreeni se tem că Rusia ar putea recompensa Coreea de Nord.
  • Oficialii au convenit să ia contramăsuri etapizate.

Coreea de Sud a avertizat marți că ar putea lua în considerare furnizarea de arme Ucrainei ca răspuns la Coreea de Nord care ar fi trimis trupe în Rusia, în timp ce atât Coreea de Nord, cât și Rusia au negat aceste mișcări. Secretarul general al NATO a declarat că aceasta ar marca o „escaladare semnificativă”, scrie AP News.

Se pare că declarația Coreei de Sud a fost menită să facă presiuni asupra Rusiei pentru a nu aduce trupe nord-coreene în războiul împotriva Ucrainei. Oficialii sud-coreeni se tem că Rusia ar putea recompensa Coreea de Nord oferindu-i tehnologii de armament sofisticate care pot stimula programele nucleare și de rachete ale Nordului care vizează Coreea de Sud.

În cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului Național de Securitate, înalți oficiali sud-coreeni au condamnat presupusa trimitere de trupe de către Coreea de Nord drept „o amenințare gravă la adresa securității” Coreei de Sud și a comunității internaționale. Aceștia au descris Coreea de Nord drept „un grup criminal” care își forțează tinerii să servească drept mercenari ruși pentru un război nejustificat, a precizat biroul prezidențial al Coreei de Sud într-o declarație.

Recomandări

WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
A.I. FACE CONFUZII
3 MIN. DE ÎMBRĂȚIȘĂRI

Oficialii au convenit să ia contramăsuri etapizate, legând nivelul răspunsurilor lor de progresele înregistrate în cooperarea militară ruso-nord-coreeană, potrivit declarației.

Citește și