• Boris Johnson anunță astăzi un nou sistem de restricții anti-COVID pentru Anglia
  • Vor fi trei niveluri de alertă în Anglia – mediu, ridicat și foarte ridicat
  • În zonele cu alertă foarte ridicată, vor fi închise baruri, puburi și alte afaceri

Boris Johnson anunță astăzi noi restricții anti-COVID în focarele din Anglia. Vor fi trei niveluri de alertă – mediu, ridicat și foarte ridicat.

Cele mai mari probleme sunt în nordul industrial al Angliei. Adică zone precum Liverpool, Manchester și Newcastle. Se vor închide barurile și pub-urile, printre altele. Și e posibil să rămână închise jumătate de an. Pentru patroni asta nu poate însemna decât un singur lucru – faliment.

Massimiliano Ferro, proprietar de restaurant: „Am făcut 300 de lire într-o zi. Dau 1.000 de lire pe săptămână pentru electricitate, pentru cuptorul de pizza. Trei angajați mă costă 8-9 lire pe oră. Banii ăștia nu îmi ajung pentru nimic, pentru absolut nimic!”

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Mai e totuși o urmă de speranță – planul nu e finalizat. Sunt negocieri la sânge între Downing Street și administrațiile locale care urmează să fie băgate la nivelul trei. Guvernul lui Boris Johnson a promis că va susține afacerile care trebuie să-și oprească activitatea. Dar, în același timp, a avertizat și ce se întâmplă dacă restricțiile locale nu merg.

Robert Jenrick, ministrul britanic pentru Comunități: „Nimeni nu vrea să ne întoarcem la măsuri naționale. Asta ar fi alternativa.”

Antreprenorii din Regatul Unit au motiv să se plângă. În cele trei luni de vară, economia a crescut cu 17 la sută, potrivit unei estimări Ernst and Young. În schimb, pe ultimele trei luni ale anului, creșterea va fi de doar 1 la sută, poate chiar mai puțin.