• Ucraina raportează primele decese în urma invaziei Rusiei pe teritoriul său.
  • Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat decesul a opt persoane.
  • Nouă oameni sunt răniți în urma bombardamentelor Rusiei asupra Ucrainei.

UPDATE 13.03

Surse ucrainene au declarat că, în acest moment, sunt 40 de morţi în rândul trupelor forţelor armate de la Kiev. În tabăra opusă, agenţia Tass reclamă loviturile de artilerie ucrainene împotriva punctului de frontieră Tyotkino, din regiunea Kursk.

Purtătorul de cuvânt al Miliţiilor Populare din Doneţk a anunţat în cele din urmă că unităţile sale au traversat râul Doneţ şi avansează în Donbas. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ucraina raportează primele decese în urma invaziei Rusiei pe teritoriul său. Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat decesul a opt persoane. De asemenea, nouă persoane sunt rănite în urma bombardamentelor Rusiei. Datele au fost transmise de un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne citat de Reuters, transmite The Guardian.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
TÎLVĂR SCHIMBĂ STRATEGIA

Rusia a lansat joi o invazie totală a Ucrainei pe uscat, pe calea aerului și pe mare, cel mai mare atac al unui stat împotriva altuia în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial și confirmarea celor mai mari temeri ale Occidentului. Un locuitor al celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, cel mai apropiat oraș mare de granița cu Rusia, a declarat că ferestrele blocurilor de apartamente tremurau din cauza exploziilor constante.

Orașul a fost cuprins de panică, în timp ce oamenii încercau să fugă, a declarat rezidentul, care a cerut să nu fie identificat.

„Lumea e în panică. Toată lumea e la farmacie, toată lumea cumpără benzină, încolo încoace, în magazine, ai văzut. E dezastru! Lumea intrase atât de tare în panică la Ivano-Frankivski, aproape de noi aici a distrus aeroportul. La noi nu merge semnalul să suni pe telefon, doar pe internet. La terminalele bancare lumea vrea să scoată bani, nu mai sunt bani băncile sunt închise, în farmacii când te duci nu mai găsești nimic, la magazin tot așa. La 8:20 nu mai era paine în magazine, lumea la 8:20 au terminat toate, pâinea, uleiul, își cumpără tot ce mai necesar ulei, făină, sare, zahăr, apă. Toți umblă cu apă își aduc apă ca să fie în casă. Și-au pregătit toți gențiile că ne-au anunțat la televizor să fim pregătiți în caz de ceva, să avem actele cu noi pregătite și hainele necesare, dacă e ceva să ieșim”, a spus Ina, o româncă din Ucraina.