• Cerința Hamas de eliberare a mii de teroriști îngreunează pacea în Gaza.
  • Israelul a bombardat un centru de refugiați unde se ascundeau lideri Hamas, 40 de morți.
  • Crește riscul unui război între Israel și Hezbollah, comandant de top din SUA este la Tel Aviv.

Statele Unite au pregătit un plan pentru un acord de încetare a focului în Gaza și sunt gata să-l prezinte atât Israelului, cât și Hamas. Pretențiile recente făcute de Hamas solicită eliberarea a zeci de mii de teroriști din închisorile israeliene și fac negocierile imposibile. Între timp, Israelul a atacat un centru de refugiați din sudul Gaza, unde erau ascunși comandanți Hamas, fiind ucise 40 de persoane și rănite alte 60.

Creşte riscul unui război între Israel şi gruparea Hezbollah din Liban. Comandantul Comandamentului Central al SUA, generalul Michael E. Kurilla, împreună cu un grup de lideri militari americani de rang înalt, a discutat cu lideri militari israelieni planurile operaţionale pentru Liban. 

Un atac israelian asupra Mawasi, o tabără de corturi de pe coastă din sudul Gazei, pe care forțele israeliene au desemnat-o zonă umanitară, a ucis marți cel puțin 40 de persoane și a rănit cel puțin 60, a declarat pentru Washington Post un oficial al apărării civile din Gaza, Mohammed al-Mughair.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Forțele de apărare israeliene au declarat că au lovit un centru de comandă și control al Hamas, ascuns acolo, și că au vizat „un număr de figuri de rang înalt” ale Hamas, despre care au spus că sunt încorporate în zona umanitară, pe care le-au acuzat că sunt „direct implicate” în atacul din 7 octombrie asupra Israelului și că plănuiesc să comită noi atacuri asupra israelienilor.

Hamas a declarat că nu poate confirma încă dacă persoanele vizate au fost ucise. Într-o declarație, Hamas a calificat afirmațiile IDF drept „o minciună flagrantă” și a acuzat Israelul că încearcă să justifice „aceste crime odioase”. Aceasta și-a reiterat afirmația că membrii săi nu folosesc zone civile în scopuri militare.

Citește și