• Cristian Hostiuc, director al Ziarului Financiar, a explicat bugetul pentru 2021 stabilit de Guvern.
  • Cristian Hostiuc: „O creștere economică de 4.3% pare puțin optimistă în condițiile în care piețele din Europa și Germania sunt închise”.
  • Cristian Hostiuc: „Câștigul salarial mediu lunar are o creștere de doar 2% în 2021”.

Cristian Hostiuc a spus că o creștere economică de 4.3% este optimistă în condițiile în care piețele din Europa sau Germania sunt închise în acest moment.

„Înainte să ne uităm pe capitole, subcapitole și ministere, eu m-am uitat la evoluția indicatorilor macroeconomici, așa cum îi vede Guvernul de acum pe următorii ani.

Într-adevăr este o creștere economică de 4.3% și pare puțin optimistă în acest moment, în condițiile în care Europa, Germania, piețele de aici sunt închise. Pentru 2022 avem o creștere economică de 4.7%, apoi în 2023 avem creștere de 5%.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

M-am uitat și la inflație: ar urma să crească în acest an de la 2.06% la 2.5%. Și m-am uitat puțin la câștigul salarial mediu lunar: acesta este principalul lucru interesant pentru oameni.

Aici observăm o creștere de numai 2% în 2021. Cu o speranță de 3.8% în 2022, după care o creștere cu o cifră care începe cu 4 în 2023 și 2024. Vedem un număr de șomer extrem de redus în 2021. Din punctul acesta de vedere România stă foarte bine”, a explicat Cristian Hostiuc, director la Ziarul Financiar.

Cristian Hostiuc, director Ziarul Financiar: „Putem avea o creștere economică de 4.3% dacă Guvernul nu cheltuie”

„Noi depindem de Europa, de piața Germania ca ne ia exporturile de aici. Dacă nu merge bine, în niciun caz nu vom face 4.3%. Putem face 4.3% dacă Guvernul nu cheltuie”, a mai spus Cristian Hostiuc.