Criză de seringi în Japonia. Milioane de doze de vacin Pfizer ar putea fi irosite

Pfizer

Pfizer

Milioane de doze de vaccin Pfizer ar putea fi irosite din cauza lipsei de seringi speciale care maximizează numărul de doze utilizate din fiecare flacon, notează Reuters.

Guvernul a făcut cereri urgente, dar producătorii se luptă să accelereze producția suficient de repede, punând presiune asupra premierului Yoshihide Suga, care nu se bucură de sprijinul publicului.

Încă încercăm să asigurăm aceste seringi speciale”, a declarat marți secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato.

144 de milioane de doze de vaccin ar putea fi irosite

Japonia a semnat luna trecută un contract cu Pfizer pentru a procura 144 de milioane de doze de vaccin, suficient pentru 72 de milioane de oameni.

Un flacon este destinat pentru administrarea a șase doze, dar este nevoie de seringi speciale care păstrează un volum scăzut de soluție după o injecție pentru a extrage șase doze, în timp ce doar cinci doze pot fi extrase cu ajutorul unor seringi standard, puse la dispoziție medicilor de Guvern.

Premierul Japoniei a anunțat care vor fi pierderile

Premierul japonez nu a a răspuns direct la întrebările referitoare la lipsa seringilor și efectul produs de acestea. Însă acesta a recunoscut că, dacă vor fi folosite seringile standard, ar exista o risipă.

Când vine vorba de ce va rămâne în flacoane și în seringi, ceea ce este nefolosit va fi aruncat”, a declarat Katsunobu Kato.

Atât o purtătoare de cuvânt Pfizer Japonia, cât și un oficial japonez al ministerului sănătății au refuzat să spună dacă contractul de furnizare a Japoniei cu 144 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului se bazează pe administrarea a șase doze luate din fiecare flacon.

Exit mobile version