• Florin Cîțu este gata să se așeze la masa cu USR-PLUS.
  • Klaus Iohannis: Dinamitarea Coaliției riscă să arunce România într-o profundă criză.
  • Ludovic Orban: Nu trebuia să se ajungă aici.

Este criză în coaliția de guvernare. USR-PLUS nu se lasă. Vrea să-și retragă miniștrii din Guvern. Premierul Florin Cîțu spune că încă mai este loc de negocieri. Ludovic Orban este de acord. Nu este altă soluție, decât această coaliție de guvernare, spuen șeful PNL.

Florin Cîțu, prim-ministru: „Să nu ne uităm la soluții alături de partide extremist sau de socialiști, cei care au făcut rău românilor. Nu. Soluția este în interior, ne așezăm la masă și eu spun, în continuare, să discutăm”

Ludovic Orban, președinte PNL: „Sper să depășim criza cât mai repede, să ne așezăm la masa discuțiilor și să putem să reface coeziunea coaliției de guvernare”

USR-iștii o țin pe-a lor. Nu îl vor pe Cîțu și pace. Ei spun că premierul nu mai are susținere parlamentară.

Radu Mihail, lider senatori USR-PLUS: „În ceea ce-l privește pe premierul Cîțu, el nu va mai fi în funcție, e un cadavru politic. Premierul Cîțu nu mai are o majoritate în Parlament. Toate punctele tehnice privind moțiunile, modul în care vor fi puse în practică în Parlament sunt complet secundare, raportat la lucrul principal: Florin Cîțu nu are susținere parlamentară pentru a rămâne prim-ministru”

A intrat în horă și Klaus Iohannis, pentru a doua oară. Săptămâna trecută, președintele a îndemnat la calm și înțelepciune.

Cum USR-PLUS nu s-a liniștit, Iohannis a simțit nevoia să-i dojenească, pe Facebook.

Spune că noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor. Iohannis cere partenerului de coaliție să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Tot pe Facebook, George Simion i-a cerut scuze lui Iohannis că l-a deranjat în weekend.