• China va oferi o nouă pereche de panda gigant Australiei, a declarat duminică premierul Li Qiang.
  • Qiang a îndemnat ambele țări să lase deoparte diferențele dintre ele.
  • Li a făcut acest anunț la grădina zoologică din Adelaide, la începutul vizitei de patru zile în Australia.

Cu un panda nu se îmbunătățesc relațiile dintre două țări. China va oferi o nouă pereche de panda gigant Australiei, a declarat duminică premierul Li Qiang, în cel mai nou semn de îmbunătățire a relațiilor dintre cele două țări. Vizita de duminică a premierului chinez Li Qiang în Australia s-a axat pe aspectele pozitive ale relației bilaterale. Qiang a îndemnat ambele țări să lase deoparte diferențele dintre ele, scrie AP.

Li a făcut acest anunț la grădina zoologică din Adelaide, la începutul vizitei de patru zile în Australia. El a declarat că China va trimite o nouă pereche de panda gigant la grădina zoologică din sudul Australiei după ce perechea actuală se va întoarce în China în noiembrie.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Vizita lui Li în Australia, prima a unui premier chinez în ultimii șapte ani, are loc după ce Beijingul a crescut tarifele pentru vinurile australiene și a eliminat barierele pentru orz, lemn și cărbune care au fost impuse în urma apelului lansat în 2020 de premierul de atunci, Scott Morrison, pentru o anchetă internațională privind originile pandemiei Covid-19 în China.

Citește și