• Dezvăluirea financiară a arătat că fostul președinte a câștigat milioane din drepturi de autor.
  • Trump deține o sumă considerabilă în criptomonede.
  • După ce a părăsit funcția în 2021, Trump a numit Bitcoin o „înșelătorie”.

Donald Trump a câștigat 300.000 de dolari pentru susținerea Bibliilor de 60 de dolari împreună cu cântărețul Lee Greenwood și deține mai mult de 1 milion de dolari în criptomonede, arată o nouă declarație financiară, anunță The Independent.

Dezvăluirea financiară – o cerință a Comisiei Electorale Federale pentru candidații care aspiră la o funcție federală – a arătat că fostul președinte a câștigat milioane din drepturi de autor și deține o sumă considerabilă în criptomonede, pe care le-a denunțat odată ca fiind o „înșelătorie”.

O intrare intitulată „cryptocurrency wallet virtual ethereum key” a fost evaluată între 1 și 5 milioane de dolari. Investiția arată schimbarea drastică a opiniilor sale cu privire la moneda digitală în ultimii ani.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

După ce a părăsit funcția în 2021, Trump a numit Bitcoin o „înșelătorie”. El a explicat: „Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează cu dolarul… Vreau ca dolarul să fie moneda lumii”.

Între timp, în luna mai a acestui an, campania sa a anunțat că va accepta contribuții în criptomonede, ca parte a unui efort mai amplu de a construi o așa-numită „armată cripto” înainte de alegerile din noiembrie.

Dezvăluirea din 15 august a arătat, de asemenea, că fostul președinte, care s-a comparat cu Iisus Hristos, a făcut o plată uriașă de 300.000 de dolari reprezentând drepturi de autor pentru susținerea „Bibliei Greenwood”, pe care a început să o promoveze la scurt timp după ce a fost obligat să plătească sute de milioane de dolari din sentința sa civilă pentru fraudă.

Citește și