• Atacatorul a tras opt focuri de pe acoperișul unei clădiri.
  • Trump a scăpat nevătămat, dar două persoane au murit, inclusiv atacatorul.
  • Autorul atacului a fost identificat și neutralizat de agenți.

Americanii sunt șocați de atentatul comis asupra lui Donald Trump, la un miting în Pennsylvania. Republicanul a scăpat doar cu câteva zgârieturi, dar incidentul anunță o campania electorală aprinsă în SUA, unde Trump primește acum și mai mult sprijin din partea alegătorilor.

Ce se știe până acum despre atentatul comis asupra lui Donald Trump?

Atentatul a avut loc în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania. Donald Trump prezenta un grafic despre migrație când au început focurile de armă. Atacatorul, Thomas Mathiew Crooks, de 20 de ani, a tras opt focuri de pe o clădire, la aproximativ 120 metri de Trump. Serviciul Secret l-a neutralizat rapid pe Crooks și a recuperat un AR-15 semiautomatic. Trump a suferit zgârieturi minore, dar a scăpat nevătămat. Mărturiile martorilor și dovezile video denunță faptul că atacatorul ar fi fost observat pe acoperiș înainte de atac, dar că poliția nu ar fi intervenit la timp.

Cum poate influența acest incident evoluția campaniei din SUA?

Atentatul asupra lui Trump poate avea un impact semnificativ asupra campaniei prezidențiale din SUA. Acest incident ar putea întări sprijinul susținătorilor săi, consolidându-i imaginea de luptător. De asemenea, poate mobiliza alegătorii și donatorii republicani să sprijine mai intens campania sa din 2024. Creșterea preocupărilor de securitate ar putea afecta organizarea și tonul Convenției Naționale Republicane, unde Trump este așteptat să fie nominalizat. Incidentul poate intensifica diviziunile politice și retorica electorală în țară, afectată deja de incidente violente.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și