• Grecia este total devastată după incendiile de vegetație.
  • Incendiile au făcut ravagii provocând moartea a 5 persoane, inclusiv 2 piloți.
  • Incendiile ard în continuare în Rodos, iar temperaturile depășesc 45 de grade.

Zeci de mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele, iar turiștii să renunțe la vacanțele pe insulele grecești, scrie Reuters. Pădurile ard încă de săptămâna trecută în Rodos, unde temperaturile au atins 45 de grade Celsius, iar întreaga insulă a fost în stare de urgență.

Dintr-un satelit care a surprins evoluția incendiilor, se observă catastrofa naturală provocată de incendiile în ultimele săptămâni. Își reamintesc că incendiile din Grecia au înregistrat anul acesta
cel mai mare record din ultimii 20 de ani.

Flăcările, atenuate de temperaturile în creștere și vânturile puternice, au ucis cinci persoane

Incendiile au făcut ravagii în unele părți ale țării în timpul a trei valuri de căldură mediteraneene succesive în decurs de două săptămâni. Incendiile din Grecia s-au diminuat vineri, după ce au ars timp de aproape două săptămâni, dar serviciile de urgență au lucrat pentru a preveni noi izbucniri în partea centrală a țării, unde oamenii au fugit de explozii masive la un depozit de muniții cu o zi înainte.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Flăcările, atenuate de temperaturile în creștere și vânturile puternice, au ucis cinci persoane, au distrus case, ferme și fabrici din 17 iulie. În zona puternic afectată din Magnesia, incendiile au ajuns joi la un depozit de muniție al forțelor aeriene din apropiere de orașul de coastă Nea Aghialos. Incendiul de la depozit a provocat explozii puternice, iar paza de coastă a spus că oamenii au fost forțați să evadeze pe uscat și pe mare spre Volos, capitala regională.

Pompierii au făcut un „efort supraomenesc”

Avioanele de vânătoare staționate pe un aeroport militar din apropiere au fost mutate ca măsură de precauție, a declarat un oficial guvernamental. Ministrul grec al Apărării, Nikos Dendias, a declarat vineri faptul că a ordonat o anchetă asupra incidentului.

Pompierii au făcut un „efort supraomenesc”, dar nu au reușit să îmblânzească flăcările reaprinse în zona mai largă a orașului Volos și în Aghialos, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor Ioannis Artopoios.

Citește și