• Iniţial, Marcel Ciolacu spunea că va merge în Ucraina împreună cu Florin Cîţu.
  • Premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Kiev în urma invitației făcute de premierul Ucrainei.
  • Marcel Ciolacu s-a aflat marţi,într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă.

Au fost două vizite planificate separat. Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionaţi fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat de ce din delegaţie nu a făcut parte şi preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Nicolae Ciucă afirmă că a vizitat Kievul la invitaţia premierului Ucrainei.

Ea a fost stabilită pe canale diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost numite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, conchide Ciucă.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat marţi, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Ei au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

În primă fază, Ciolacu spunea că va merge în Ucraina alături de Cîţu.

Este stabilit în acest moment şi traseul şi mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât şi preşedintele Senatului. Cel puţin diplomatic, este corect să ai o abordare comună şi o să mergem împreună”, spunea Marcel Ciolacu.

„Am discutat despre demersurile pe caree le facem pentru a putea sa asiguram toate aceste facilitati de trecere a frontierei. Am analizat posibiliutatea de a deschide noi puncte de trecere a frontierei. Vom continua sa discutăm cu specialiștii în domeniu pentru a găsi soluții. Am oferit psoibilitatea ca companiile din Ucraina să se reloce temporar pe teritoriul României. Avem deja 45 de școli în limba ucraineană, șapte licee, astfel încât copiii ucraineni să beneficieze de învătământ”, a menționat Nicolae Ciucă.