• ZF: București are ambiții să devină oraș de 15 minute cu resurse de 50 de minute.
  • Orașul de 25 minute este un concept urbanist care ar scurta timpul pierdut în trafic.
  • Capitala se confruntă constant cu blocaje de trafic din cauza infrastructurii scăzute.

Capitala are ambiții de „oraș de 15 minute”, scrie Ziarul Financiar. Dar întrebarea este… se poate? Pe lângă resursele reale scăzute care o îndepărtează de obiectiv, cum convingi oamenii să meargă cu bicicletele pentru a reduce traficul? Lipsa unei infrastructuri adecvate și a unei planificări urbane face imposibil acest scenariu.

Cum ar putea deveni Capitala un oraș de 15 minute și ce beneficii ar aduce acest aspect?

„Capitala de 15 minute înseamnă ca fiecare să își desfășoare activitățile la distanță de 15 minute de casă. Lucrul acesta este posibil. Este nevoie de o planificare la nivelul Capitalei în așa fel încât să știm ce nevoi sunt în fiecare zonă a acesteia. În funcție de dezvoltarea orașului, este nevoie să aducem servicii de bună calitate în așa fel încât bucureștenii să nu fie nevoiți să traverseze jumătate de oraș pentru un anumit lucru”, a declarat Marius Luican, antreprenor, pentru Aleph News.

Cât de mult v-ar ajuta acest concept în desfășurarea activității zilnice?

„Foarte mult. Este vorba de resurse, pentru că în momentul în care orașul este organizat la 15 minute, vorbim despre optimizare de timp, optimizare de costuri, optimizare din toate punctele de vedere”, a adăugat acesta.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Citește și