• STUDIU: Creșterea duratei zilelor este determinată de încălzirea globală.
  • Topirea ghețarilor ar putea încetini viteza internetului.
  • Topirea ghețarilor a determinat mișcarea axei de rotație a Pământului.

Planeta este prietenul tău când trăiești sustenabil. Dar ce se întâmplă dacă nu protejăm mediul? Imaginează-ți zile mai lungi, internet din ce în ce mai lent și GPS-ul defect tocmai când ai nevoie de el. Toate acestea din cauza încălzirii globale.

Cât de mult ne poate afecta prelungirea duratei zilelor generată de încălzirea globală?

„Există doi factori perturbatori. Unul generat de activitatea umană care se traduce prin încălzirea globală și topirea calotei glaciare și a ghețarilor. Topire care are un ritm extrem de accelerat. Acest lucru se adaugă și unei rotiri mai încete a Pământului. Este greu observabil pentru noi, dar este ceva ce se poate observa în funcționarea mai lentă a internetului, defectarea GPS-ului. Se modifică modul în care Inteligența Artificială și tehnologia funcționează la nivel global”, a declarat Octavian Berceanu, specialist în poziții de mediu, pentru Aleph News.

Putem în prezent să atenuăm, dacă nu să stopăm, acest fenomen?

„Este foarte greu să spunem că putem stopa acest lucru de-a lungul următoarelor generații. Este vorba de un efort pe care următoarele 20 de generații trebuie să îl depună pentru a ajunge la temperaturi suportabile”, a adăugat acesta.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și