• 92% dintre români au notificări Ro-Alert activate.
  • Aproape toți cei care au notificări activate au și copii.
  • 8 din 10 notificări sunt cele legate de condiţii meteorologice extreme.

Tu cum te simți când primești notificări Ro-Alert? Opt din zece români spun că se simt mai în siguranţă. Cei mai mulți dintre respondenți au reacții precum atenţie, prudenţă şi teamă.

92% dintre români au notificările Ro-Alert activate, ponderea fiind mai ridicată în rândul celor care au copii (95%), comparativ cu 87% în cazul celor fără copii.

În ceea ce priveşte tipurile de alerte primite, cele mai frecvent menţionate sunt cele legate de condiţii meteorologice extreme (81%), dezastre naturale precum inundaţii sau cutremure (49%), alerte privind animale periculoase (41%) şi incendii (32%).

Recomandări

CÂT DE SMART E ORAȘUL TĂU
ELEVI MULȚI, PROFI PUȚINI
ÎNCARCI EV-UL ÎN 5 MIN
MILTON AMENINȚĂ FLORIDA
SEX PE TIKTOK
SPA LA ÎNĂLȚIME

La nivel general, 80% dintre românii care primesc notificări Ro-Alert consideră că acestea contribuie semnificativ la sporirea siguranţei personale.

În acelaşi timp, cele mai frecvente reacţii emoţionale ale românilor la primirea mesajelor de acest tip sunt: atenţia (40%), prudenţa (34%) şi teama (33%).

O analiză mai detaliată arată că persoanele cu vârste între 45 şi 55 ani (44%) şi cele de peste 55 de ani (50%) se simt în mai mare măsură atente, în timp ce tinerii cu vârste între 18 şi 34 ani manifestă un nivel mai ridicat de teamă (38%), comparativ cu media totală a eşantionului. Starea de prudenţă este mai accentuată în rândul celor care au copii (38%), faţă de cei fără copii (26%).

Totodată, tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani se diferenţiază ca fiind cei mai afectaţi de anxietate în urma primirii unor astfel de alerte (24% faţă de 16% total eşantion).

Citește și