• Două femei căsătorite cu același bărbat au primit câștig de cauză de la Curtea de Apel Bacău.
  • După un accident, un tânăr și-a pierdut viața și provenea dintr-o familie bigamă.
  • Doar una din mame a fost considerată biologică, cealaltă dezvoltând doar o relație de afecțiune cu tatăl.

Curtea de Apel Bacău recunoaște bigamismul și a dat câștig de cauză pentru două femei căsătorite cu același bărbat. Procesul a început în urmă cu câțiva ani ca urmare a unui accident tragic. Doi tineri și-au pierdut viața în România într-un accident rutier. Unul dintre ei provenea dintr-o familie cu origini musalmane. Tatăl victimei are două neveste. Cele două femei s-au constituit parte civilă în procesul pe care l-au intentat vinovatului de producerea accidentului.

În primă instanță, Judecătoria Piatra Neamț a considerat că doar una este mama biologică a victimei, cealaltă dezvoltând doar relații de afecțiune față de această. În acest caz judecătorii, au respins cererea celei de-a doua soții de a primi despăgubiri civile. Totuși, în final, Curtea de Apel din Bacău recunoaște bigamismul, adică faptul că bărbatul are două soții.

Recursul însă, a schimbat cu totul prima sentință subliniind că „instanța de fond a apreciat în mod greșit că nu este rudă cu victima accidentului rutier”.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„În cultura arabă nu există nicio diferență între mamele unui copil, fie că este mama naturală sau mama adoptivă și în concret, cele două mame nu-și cresc și îngrijesc copii în mod separat și nu acordă atenție mai mare copiilor naturali față de ceilalți, ambele mame sunt înregistrate pe actele de stare civilă ale tatălui și ale copiilor”, au argumentat judecătorii, notează Libertatea.