• Administrația Biden ar fi cerut cenzura unor conținuturi de pe Facebook în 2021, pe timpul pandemiei Covid, afirmă Zuckerberg
  • Meta ar fi putut să nu cedeze presiunilor guvernului federal, dar a făcut-o și regretă, spune Zuckerberg într-o scrisoare oficială
  • Scrisoarea lui Zuckerberg dă muniție Partidului Republican înaintea alegerilor împotriva democraților

Au trecut ani de când pandemia de COVID nu mai prezintă un pericol direct. Totuși, șeful Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit abia acum că, în acea perioadă, administrația Biden a făcut presiuni să scoată anumite conținuturi pe acest subiect de pe Facebook. Gestul nu e lipsit de calcul politic.

Știm bine că rețelele sociale au fost mult timp și sunt de mult timp atacate, mai ales de către congresmenii republicani, care consideră că ar trebui mult mai bine reglementate conținuturile care intră pe aceste rețele, în speță Facebook, de exemplu. Zuckerberg și-a dat seama că poate face acest lucru dând vina, cumva, pe democrați. Și de aceea el aduce acum acest caz din 2021, când, ținem bine minte că în plină epidemie COVID, administrația Biden i-ar fi cerut companiei Meta să îndepărteze anumite conținuturi legate de COVID și să reglementeze mai bine aceste conținuturi care apar acolo.

Zuckerberg în scrisoarea sa adresată șefului Comisiei din Congres pentru Justiție – întâmplător, un politician republican – a spus că s-au gândit foarte mult dacă să permite acest lucru și să se supune solicitărilor administrației Biden, dar până la urmă au decis să facă acest lucru, dar nu se va mai repeta, a spus Zuckerberg. 

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Merită spus că este foarte probabil, sau este posibil ca Donald Trump să ajungă și președinte al Statelor Unite, iar din acest punct de vedere este un gest făcut către Trump din partea lui Zuckerberg care arată că iată, el ia foarte în serios ceea ce se întâmplă pe Facebook și va reglementa acest lucru conform dorințelor Partidului Republican. 

Putem avea încredere în ceea ce spune CEO-ul de la Meta, mai ales că este obligat să facă acest lucru.

Curtea Supremă a Statelor Unite chiar a luat mai multe decizii în acest sens, nu doar referitor la Facebook și la Meta și la Mark Zuckerberg, dar și la alte rețele sociale privind reglementarea mai strictă a conținutului, dar putem vedea încă o dată un calcul politic foarte bine accentuat aici, în această scrisoare adresată surprinzător, tocmai acum după trei ani, tocmai politicianilor republicani. 

Citește și