• Casa familiei Otera o fost lovită de o bucată de metal de 10 cm și în greutate de 700 grame, cu copilul Daniel aflat în casă.
  • Fragmentul provine din Stația Spațială și ar fi trebuit să ardă în atmosferă în 2021, când stația a fost desființată.
  • Familia Otero cere despăgubiri de 80.000 USD pentru daunele casei și stresul provocat de obiectul care ar fi putut ucide copilul.

În martie anul acesta, o bucată din rămășițele Stației Spațiale Internaționale a căzut peste o casă din Florida. Nimeni nu a fost rănit, dar casa a fost avariată, iar familia a suferit un stres. Acum, ei dau în judecată Agenția Spațială și Aeronautică, adică NASA.

Incidentul a avut loc la 8 martie, când resturile au sfâșiat acoperișul și două etaje ale casei familiei sale, aproape lovindu-l pe fiul său, a declarat Otero într-o postare acum ștearsă pe X.

NASA a confirmat ulterior că resturile proveneau de la un palet de baterii uzate de 2,9 tone, aruncat de pe Stația Spațială Internațională în martie 2021; structura ar fi trebuit să ardă complet în atmosfera Pământului.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Otero a speculat acest lucru în postările online care au urmat incidentului și și-a exprimat așteptările ca părțile responsabile să fie trase la răspundere. Familia Otero este recunoscătoare că nimeni nu a suferit leziuni fizice în urma acestui incident, dar o situație de tipul near miss ca aceasta ar fi putut fi catastrofală”, a declarat Mica Nguyen Worthy într-o declarație a firmei de avocatură care reprezintă familia.

În scrisoare, Worthy subliniază că, în conformitate cu Convenția privind răspunderea spațială, NASA ar fi răspunzătoare dacă resturile ar fi provocat pagube într-o altă țară și consideră că această politică ar trebui să se aplice și în Statele Unite.

Am cerut NASA să nu aplice un standard diferit față de cetățenii sau rezidenții americani, ci, în schimb, să aibă grijă de familia Oteros și să le facă bine”, a declarat Worthy.