De Paște stăm cu familia la masă dacă suntem toți vaccinați. Precizările făcute de Valeriu Gheorghiță

Valul trei al pandemiei pune sub semnul întrebării sărbătorile de Paște în familie. Valeriu Gheorghiță spune că
vaccinarea este speranța unor sărbători liniștite.

În primul rând este important profilul de risc medical al fiecărei persoane și anume dacă vorbim de o persoană în vârstă, o persoană cu boli cronice, cu boli care reduc imunitatea, care scad imunitatea. Chiar dacă sunt vaccinate, este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenție chiar în adunările mici din familie. Altfel, dacă vorbim de persoane care nu au condiții la risc, dacă sunt vaccinate, putem ști că aceste adunări sunt mult mai sigure și aceste întâlniri în familie se desfășoară în condiții mult mai bune“, spune Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare.

Medicul militar Gheorghiță a spus că în această toamnă am putea ajunge la imunitatea colectivă: „Obiectivul nostru rămâne pentru luna septembrie, ne dorim sigur, prin recepționarea dozelor de la compania Johnson&Johnson să creștem, ajungem într-un timp mai scurt la acel prag de imunitate colectivă“.

Vaccinul de la Johnson&Johnson, împreună cu serul AstraZeneca, pot crește numărul de vaccinați, prin rețeaua de medicină de familie.

Exit mobile version