• Juan Carlos spune că se va muta în afara țării pentru a-l ajuta pe fiul său „să-și exercite responsabilitățile“ în calitate de rege.
  • Emeritul rege, în vârstă de 82 de ani, a fost acuzat de faptul că primea milioane de euro dintr-un cont secret offshore, cu legături în Arabia Saudită.
  • Actualul rege, Felipe, și-a exprimat „recunoștința și respectul“ în legătură cu decizia tatălui său. 

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, e pe cale să părăsească țara și să plece în exil, după o serie de acuzații de fraudă fiscală care au afectat reputația monarhiei și l-au stânjenit pe fiul său, regele Felipe, scrie The Guardian.

Regele emerit, în vârstă de 82 de ani, spune că a luat decizia de a părăsi palatul regal și țara pentru a-l ajuta pe Felipe „să-și exercite responsabilitățile“ în calitate de rege.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Este o decizie foarte emoționantă, dar pe care o iau cu multă seninătate. Am fost rege al Spaniei aproape 40 de ani și, de-a lungul lor, tot timpul mi-am dorit ce este mai bun pentru Spania“, a adăugat Juan Carlos. Scrisoarea nu menționează unde va merge fostul rege și nici când va pleca exact din Spania.

Reprezentanții casei regale au spus că Felipe și-a exprimat „recunoștința și respectul“ în legătură cu decizia tatălui său. De asemenea, actualul rege a fost dornic să sublinieze „importanța istorică a domniei tatălui său“ și serviciul său în slujba Spaniei și a democrației.

Îți reamintesc că, în martie, Felipe s-a rupt de tatăl său și a renunțat la propria moștenire pe care i-o lăsase acesta, după ce s-a aflat că fostul rege primea milioane de euro dintr-un cont secret offshore, cu legături în Arabia Saudită. Trei luni mai târziu, instanța supremă a Spaniei a lansat o anchetă privind rolul fostului rege într-un acord în care un consorțiu spaniol a deținut un contract de 6,7 miliarde de euro pentru a construi o linie feroviară de mare viteză între orașele saudite Medina și Mecca.