• Campania lui Joe Biden a fost pregătită să iasă în evidență după dezbaterea prezidențială împotriva lui Donald Trump.
  • Vicepreședintele Kamala Harris a reluat atacul asupra lui Donald Trump, afirmând că acesta a mințit iar și iar.
  • Este vorba despre cei trei ani și jumătate care au demonstrat performanțe istorice

Anderson Cooper a vorbit cu Vicepreședintele Kamala Harris despre prestația Președintelui Biden în cadrul dezbaterii prezidențiale – și despre reacția altor democrați, scrie CNN.

Campania lui Joe Biden a fost pregătită să iasă în evidență după dezbaterea din această seară împotriva lui Donald Trump. În schimb, au fost încolțiți.

Cei mai importanți susținători ai campaniei s-au trezit blocați la un capăt al sălii de dezbatere de o mulțime de reporteri, care le-au adresat întrebări cu privire la înlăturarea lui Biden, în vârstă de 81 de ani, din fruntea listei de candidați și dacă prestația din această seară a alimentat și mai multe îngrijorări cu privire la aptitudinea sa pentru funcție.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a fost întrebat dacă Partidul Democrat ar trebui să îl înlocuiască pe Președinte drept candidat.

Performanța moderată a lui Biden în timpul evenimentului de 90 de minute, în timpul căruia uneori s-a încurcat în răspunsuri și a vorbit cu o răceală indusă, i-a trimis pe democrați într-o panică imediată, în timp ce reporterii au insistat asupra modului în care campania sa își va reveni.

Este puțin probabil ca Biden să fie înlocuit ca nominalizat al Partidului Democrat din mai multe motive: este Președintele în exercițiu, mai sunt doar câteva luni până la alegeri, iar procesul haotic de alegere a unui alt nominalizat ar putea deraia șansele partidului de a câștiga Casa Albă în noiembrie.

Vicepreședintele Kamala Harris a reluat atacul. „Donald Trump a mințit iar și iar și iar”, a declarat ea pentru CNN.

„Oamenii pot dezbate ce vor, dar alegerile sunt despre substanță, iar contrastul este evident. Donald Trump a mințit iar și iar, exact așa cum a vrut. El nu a discutat despre ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie, nu a dat răspunsuri clare. Nu a spus clar ce consideră despre unul dintre ele mai importante drepturi ale femeilor: dreptul de a le lăsa pe femei să decidă asupra corpului lor. Este vorba despre cei trei ani și jumătate care au demonstrat performanțe istorice”, a declarat Kamala Harris.

Citește și