• Camera Deputaților a votat astăzi majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile.
  • Proiectul de lege presupune majorări care încep de la 2.000 lei până la 3.000 de lei.
  • De asemenea, limita de venituri în cazul tichetelor sociale pentru alimente creşte de la 2.000 la 2.210 lei.

Plenul a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care crește plafonul până la veniturile din pensii sunt neimpozabile. Legea merge spre promulgare la Președintele României. Totodată, va intra în vigoare după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Legea adoptată recent de Parlament României prevede mai multe puncte importante. În primul rând, venitul impozabil lunar din pensii „se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei”.

PSD spune că această propunere este necesară din cauza inflației și a creșterii prețurilor, care au diminuat puterea de cumpărare a pensionarilor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Raluca Turcan, membră PNL, susține că: „Este finalul unui drum lung. Oricât se încearcă acapararea politică, meritul PNL este incontestabil. PNL a inițiat și a susținut fiecare etapă. Recalcularea pensiilor din 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate acum trei ani”.

Pe de altă parte, George Simion, liderul AUR, a declarat: „Să vă fie rușine. Puneți taxă pe sărăcie, impozitați sărăcia. În loc să fi ales ca prag coșul minim garantat, ați pus pragul de la 2.000 la 3.000”.

Citește și