Dezvăluirile dezastrului de la City Insurance: Care sunt motivele oficiale pentru care compania de asigurări a dat faliment

Falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător din piaţă, care domina segmentul RCA cu o cotă de piaţă de 43%, începe să prindă un nou contur.

Compania a vândut poliţe sub tariful notificat pentru a-şi creşte semnificativ cota de piaţă, nu a recuperat creanţele de la reasiguratori, nu a plătit daunele la timp, ceea ce a dus la penalităţi şi cheltuieli de executare, a achitat dobânzi pentru anumite împru­muturi de la acţionarul majoritar şi de la o companie străină, împrumuturi care nu au fost folosite de City Insurance, toate ducând la deficite şi cheltuieli semnificative.

Deşi acestea sunt o parte din cauzele pentru care City Insurance s-a prăbuşit, problemele se transpun dincolo de o simplă gestionare a banilor.

Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO-ul CITR, a explicat că analiza CITR a identificat situaţii de atragere a răspunderii pentru persoanele responsabile administrării şi gestionării companiei.

CITR nu a fur­nizat detalii privind persoanele asupra că­rora se atrage răspun­de­rea. CITR va formula cererea de atra­gere a răspunderii pentru fap­tele atribuite persoa­nelor care au condus la falimentul City Insurance.

Autor: Mircea Nica

Exit mobile version