• MAE deschide 915 secții de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare.
  • Secțiile de votare din diaspora vor fi deschise într 7 și 22, cu posibilitatea prelungirii.
  • În Italia, Spania și Marea Britanie sunt deschise cele mai multe secții de votare.

915 secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru românii care vor să voteze la europarlamentare. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 7, până la ora 22, dar acolo unde vor fi oameni la rând, există posibilitatea prelungirii programului de votare până la miezul nopții.

Unde sunt cele mai multe secții de votare?

Cele mai multe secții sunt în țările în care comunitățile de români sunt foarte mari. În Italia sunt 150, cu 7 secții în Roma și alte secții în toate orașele din suburbii, sunt multe secții și la Milano și la Torino, în Spania sunt tot aproape 150, cu 7 secții doar în Madrid și, la fel, cu multe secții și la Barcelona, la Valencia și alte orașe cu comunități românești importante, peste 100 sunt și în Marea Britanie, în Germania aproape 90, iar în Franța peste 60. În Republica Moldova sunt 52 de secții de votare, 13 în Chișinău. În Statele Unite sunt 45 de secții, în Canada 12, iar în Australia 6. Dacă mergi în vacanță la început de iunie și vrei sa votezi, în Grecia sunt 10 secții, dar, dacă mergi în Bulgaria, nu ai cum sa votezi decât la Sofia.

Avem nevoie de pașaport, putem vota cu cartea de identitate?

Poți vota și cu pașaportul, simplu sau electronic și cu cartea de identate, la fel, simplă sau electronică, elevii școlilor militare pot vota cu carnetul de serviciu militar. Românii care sunt înscriși pe listele electorale ale altei țări pot să aleagă europarlamentarii români doar dacă dau o declarație că i-au votat și pe cei ai țării de rezidență. Secții sunt, de două ori mai multe decât cele din 2019, programul poate fi prelungit.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Citește și