• Demisia lui Kuleba vine după ce Zelenski a anunțat planuri de remaniere a Guvernului.
  • Șase oficiali politici ai Ucrainei și-au prezentat demisiile.
  • Cererea de demisie a lui Kuleba va fi examinată de deputați săptămâna aceasta.
  • Locul lui Kuleba va fi luat de către adjunctul său, Andrei Sibiga.

Zelenski a mai pierdut un om. De data asta nu pe front. Mâna dreaptă a Președintelui Ucrainei – Ministrul de Externe Kuleba – și-a dat demisia. Kuleba era ultimul rămas din lista scurtă de oameni de încredere ai lui Zelenski.

Rând pe rând, Arestovici sau Zalujni fie au plecat singuri, fie au fost demiși din funcție. Un alt exemplu: Mikola Oleșciuk, Comandatul Forțelor Aeriene – demis săptămâna trecută după prăbușirea avionului F-16 livrat Ucrainei.

Kuleba este numele cu cea mai mare „greutate” care își dă demisia.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Fostul Ministru de Externe a fost constant vocea care cerea sprijin de la Occident pentru Ucraina. Motivul plecării nu a fost anunțat. Alți 6 miniștri și-au prezentat demisia, fix după ce Zelenski a a anunțat planurile de remaniere a Guvernului.

Andrei Sibiga, care era adjunctul lui Kuleba, este noul Ministru de Externe. Sibiga are 49 de ani și a fost ambasador în Turcia timp de 5 ani, înainte de război. Misiunea lui: să convingă aliații Ucrainei să continue să livreze sprijin militar.

Putin continuă misiunea specială în Ucraina. Peste 50 de persoane au murit și peste 300 au fost rănite la Poltava după atacul de ieri cu rachete balistice asupra unității militare din oraș. Contraofensiva de la Kursk a frânat. Armata ucraineană nu mai avansează. Zelenski nu renunță deocamdată la teritoriile rusești cucerite. „Avem nevoie de ele” – spune Președintele ucrainean pentru NBC News.

Citește și